Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-09@03:47:57 GMT

امامزاده‌ای که از سراسر ایران زائر دارد

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۷۸۱۹۰

امامزاده‌ای که از سراسر ایران زائر دارد

در کیلو متر ۱۵ سیرجان بین راه سیرجان و قلعه ی سنگ بقعه ی علی بن محمد بن ابراهیم بن موسی بن جعفر(ع) واقع است که علاوه بر شرافت و امامزادگی در تقوی و علم و فضیلت نیز ممتاز بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان؛ در کیلومتر ۱۵ سیرجان بین راه سیرجان و قلعه سنگ بقعه علی بن محمد بن ابراهیم بن موسی بن جعفر(ع) واقع است که علاوه بر شرافت و امامزادگی در تقوی و علم و فضیلت نیز ممتاز بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در سال ۲۰۱ هجری قمری مقارن هجرت امام رضا(ع) از طریق اهواز و فارس به قصد دیدار آن حضرت به این سامان آید و مردم از حضورش کسب فیض می کند تا اینکه پس از شهادت امام رضا(ع) به دست عمال بنی عباس به فیض شهادت نائل می شود.

تا سال۱۲۵۳ قمری که توسط یکی از خوانین راه سیل تغییر داده شد این حرم شریف به علت قرار داشتن در مسیر رودخانه دست خوش آسیب قرار می گرفت و از آن به بعد خوشبختانه از این گونه صدمات مصون مانده است.

در سال ۱۲۵۵ قمری در زمان سلطنت محمد شاه قاجار حیدر قلی خان که باعث تغییر مسیر رودخانه گشته بود با هزینه شخصی حرم و بقعه و گنبد مستحکمی بنا کرد و با نقوش، خطوط زیبا و اشعاری درباره ی آن بزرگوار دیوارها و سقوف را زینت داد. جعبه خاتمی که قبر امامزاده را در خود جای داده ارزِش هنری والایی دارد و قدمت آن به چندین قرن قبل می رسد.

ابوالحسن علی این ابراهیم این محمد ابن موسی الکاظم(ع) در اوج قدرت عباسیان می زیسته است دوران زندگی امامزاده علی(ع) همزمان با دوران امامت حضرت امام علی النقی(ع) مصادف با خلافت متوکل عباسی دهمین خلیفه عباسی، همانطور که بیان شد زمان سختگیری، خشونت و بد رفتاری دستگاه حکومتی با خاندان علی(ع) و محبان آن حضرت بود، از این رو در چنین شرایطی، امام زاده علی(ع) به سیرجان سفر کرده است.

به روایت کتاب {اعیان الشیعه}: پدر بزرگوار امام زاده علی(ع) که به ابراهیم مجاب معروف بوده است در سال ۲۴۷ قمری پس از کشته شدن متوکل به دست پسرش به کربلا عزیمت کرده و در آنجا ساکن شده است.

همچنین کتاب {لباب الانساب} ذکر نموده است: ابراهیم مجاب در سال ۲۵۸ قمری وارد نیشابور شده است. در حدیثی دیگر از همین کتاب و نیز به اعتقاد صاحب کتاب {تهذیب الانساب} که از علمای قرن چهارم بوده، روایت شده است: امام زاده علی(ع) در سیرجان متولد شده است.

طبق گزارش آستان قدس رضوی به نقل از تهذیب الانساب: وفات امام زاده علی(ع) زمانی صورت گرفت که خاندان مطهر امام زاده در اوایل قرن سوم هجری به سیرجان مهاجرت کرده و در آنجا ساکن شده بودند. امامزاده علی(ع) سالیان طولانی وظیفه رهبری، ارشاد و پیشوایی مردم سیرجان را بر عهده داشته و پس از پایان عمر مبارکشان نیز در سیرجان به خاک سپرده شده اند.

همچنین فرزندان و نوادگان ایشان نیز سالها در سیرجان سکونت داشتند و پس از وفات در همین مکان به خاک دفن شده اند، بقعه امامزاده علی(ع) مهم ترین زیارتگاه سیرجان، و همواره مورد توجه و احترام ویژه مردمان آن دیار بوده است.

این مکان متبرک در روزهای تعطیل و ایام مناسبتی ، از پر رفت و آمدترین اماکن سیرجان و شهرها و روستاهای اطراف است، امام زاده علی علیه السلام از نوادگان امام موسی جعفر(ع) است که در این مکان وفات یافته است این مکان هر ساله میزبان زائران بسیاری بوده و دارای مهمانسراهای بسیاری نیز است.

همچنین این امام زاده دارای موقوفات بسیار زیادی از قبیل باغات وزمین های بایر و حتی کارخانه یخسازی است. در ۱۳ کیلومتری سیرجان بین راه سیرجان و بافت بقعه علی ابن محمد ابن ابراهیم ابن موسی ابن جعفر علیه السلام واقع شده است که علاوه بر شرافت و امامزادگی در زهد و تقوی و علم و فضیلت نیز ممتاز بوده است.

وی در سال ۲۰۱(ه.ق) مقارن هجرت امام رضا علیه السلام از طریق اهواز و فارس به قصد دیدار آن حضرت به این سامان می آید و مردم از حضورش کسب فیض می کنند تا اینکه پس از شهادت امام رضا علیه السلام به دست عمال بنی عباس به فیض شهادت نایل می شود تا سال ۱۲۵۲ قمری که توسط یکی از خوانین راه سیل تغییر داده شد این حرم شریف به علت قرار داشتن در مسیر رودخانه دستخوش آسیب قرار می گرفت.

در سال ۱۲۵۵ قمری در زمان سلطنت محمد شاه قاجار حیدرقلی خان که باعث تغییر مسیر رودخانه گشته بود با هزینه شخصی حرم و بقعه و گنبد مستحکمی بنا نمود و با نقوش و خطوط زیبا و اشعاری درباره آن بزرگوار دیوارها و سقوف را زینت داد.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: امام زاده علی ع مسیر رودخانه علیه السلام امام رضا ع بن موسی جعفر ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۸۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیراز میزبان ۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، سید رسول موسوی‌نژادیان در تشریح جزئیات برگزاری جشنواره سراسری موسیقی کرال به میزبانی شیراز در هفته آتی بیان کرد: نخستین دوره جشنواره گروه‌های کر ایران مرداد ۱۳۹۷ از شیراز کلید خورد و دومین دوره نیز آذر ماه ۱۳۹۸ به میزبان شیراز برگزار شد.

معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس افزود: با شیوع کرونا شاهد برگزاری یک دوره مجازی جشنواره گروه‌های کر در سال ۱۳۹۹ بودیم و اینک به منظور تداوم این مسیر، «سومین دوره جشنواره گروه‌های کر ایران» به میزبانی شهر شیراز با مدیریت اجرایی حسام هوشیار و دبیری هنری طیب فقیه ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت ماه جاری برگزار خواهد شد.

وی افزود: این رویداد هنری با مجوز و همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس به همت مؤسسه مفاخر و نواندیشان هنر پارس و با همکاری شرکت نوازندگان سرزمین آفتاب (بنیان‌گذار جشنواره گروه‌های کر ایران)، با مشارکت بیش از ۲۰۰ نفر از هنرمندان عرصه موسیقی آوازی در قالب گروه‌های کرال (آوازی) از سراسر کشور برنامه‌ریزی گردیده است.

موسوی‌نژادیان گفت: جشنواره پیش روی بر بنیان شناسایی، ظرفیت‌سازی و حمایت از فعالیت‌های خلاقانه هنرمندان و گروه‌های موسیقی فعال در زمینه موسیقی آوازی سراسر کشور و نگاه ویژه به فرهنگ متنوع و ارزشمند اقوام و آداب و سنن مرتبط با این شاخه از هنر، برنامه‌ریزی و اجرا خواهد شد و در همین راستا، دبیرخانه جشنواره بدینوسیله از کلیه فرهیختگان، هنرمندان و علاقه‌مندان به عرصه موسیقی آوازی به منظور بازدید از این دوره از جشنواره دعوت می‌نماید.

معاون هنری فرهنگ و ارشاد فارس گفت: در روز اول از ساعت ۱۱ صبح به ترتیب گروه‌های آیریک، مهر وطن، فیلارمونیک، آوای ماهان، وندا، آزرمان و آداک تا ساعت ۲۰:۳۰ به اجرای صحنه‌ای در تالار حافظ می‌پردازند و در ادامه در بخش اجرای خیابانی، گذر هنر حافظ میزبان گروه‌های وندا، آزرمان، مهر وطن و فیلارمونیک می‌شود و همچنین بخش پژوهشی نیز با عنوان «نشست پژوهشی با حضور سهند شکرزاده» در تالار غزل ساعت ۱۱ برگزار می‌شود.

وی در پایان گفت: یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه که روز دوم جشنواره است نیز از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۸:۳۰ تالار حافظ در بخش صحنه‌ای به استقبال گروه‌های، آزرمان، آوای ماهان، پارسه، وندا، آیریک، آداک، فیلارمونیک و مهر وطن خواهد رفت و در بخش خیابانی نیز پذیرای گروه‌هایی همچون آیریک، آداک، آوای ماهان و پارسه می‌گردد.

موسویان نژاد در پایان گفت: نشست پژوهشی نیز با حضور دکتر علی رادمان در تالار غزل ساعت ۱۵:۳۰ برپا است و آئین پایانی نیز ساعت ۲۰ یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه جاری در تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس برگزار می‌شود.

کد خبر 6099791

دیگر خبرها

  • خیرین برای آزادی زندانیان و «زائر اولی‌ها» اقدام کنند
  • ۳ هزار زائر از زنجان به مرقد امام راحل اعزام می‌شوند
  • بازسازی امامزاده ابراهیم(ع) نیازمند استفاده از تمام ظرفیت ها است
  • شیراز میزبان ۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • ثبت‌نام ۳۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت
  • نوای خوشِ هزار دف؛ از کردستان تا سراسر ایران
  • عجیب اما واقعی؛ این اتفاق فقط در ایران می‌افتد
  • خلاصه بازی گل گهر و شمس آذر در لیگ برتر ایران
  • تخریب کامل ۳۸۹ واحد مسکونی و تجاری در آتش‌سوزی شفت
  • ۴۰۰۰ زائر از کردستان به حرم امام خمینی(ره) اعزام می‌شوند